Create topic | To list
Lietuvos aukštosiose neskatina mokytis ir siekti daugiau, o tik melžia kuo daugiau.
O gal tai tik mano nuomone, nes aš neturiu aukštojo išsilavinimo ?
Be to, kaip galima sau leisti mokytis aukštojoj, jei finansiškai tam nepasirengę ( neturi turtingų tėvelių, gero darbo ar panašiai ).
O paskolos tai stumia į skolas jau nuo pat pirmojo kurso. Ar taip teisinga ?
http://eshark.mylivepage.com/file/2450/5429_Ko_ver...
mokytis mokytis ir dar karta mokytis - cia ne tik Lenino zodziai :D Turtingu teveliu vaikai jau likimo pasirupinti, jei vaikas ir negabus, tai vistiek tevai suras buda kaip ta trukuma uzpildyti eurais ar kita valiuta, o ka daryt paprastam ir neturtingam zmogui ... juo tipo pasirupina valstybe, sansu maziau baigti aukstaja, bet jei zmogus darbstus ir gabus, tai viskas imanoma. Be auksto issilavinimo dabar dvigubai sunkiau rasti darba, be to aukstojoj moko uzsienio kalbu, su kuriom nerades darbo LT gali ieskoti jo uzsienyje, yra labia daug pliusu - as UZ aukstaji issilavinima
Sutinku, kad mokytis yra labai svarbu, ir aukstaja seis laikais baigti, labai sunku, bet imanoma. Na zinoma yra tokiu atjevu, kad zmones nebaige aukstosios gyvena geriau nei tie kuriu ja baige, bet tai tik vienetiniai atvejai. Su aukstuojo gali pasiekti daug daugiau, ir tam nebutinai reikes lekt i uzsieni ar turet turtingus tevus. As tikrai manau, kad aukstasis labai reikalingas, zinoma tik tiems kurie nori gyvenime kanors daugiau pasiekti. As asmeniskai, dar negaliu pasakyt kokia situacija yra istikruju, ir kokios yra kainos, nes dar tik mokausi gimnazijoje, bet greitai man reiks spresti kur stoti ir galiu uztikrint, kad as tikrai darysiu viska, kad istociau i aukstaja.
Bla bla bla ... O kur gi galimybes ? Labai daug zmoniu mielai stotu i auXtasias mokyklas, bet negali. Why? O todel, kad nei jie patys, nei ju teweliai negali uzmoketi uz moXlus.
Gal ir as buciau stojes i auXtaja, bet ... Na ir gerai. O dabar, nors ir be auXtojo, gyvenu daug daug daug geriau ir nemanau, kad man jo kada nors reikes !!!
Be to, video, kuris yra sios temos virsuje, jau parodo aiskiai, kaip gi reikes gyventi, kol mokinsies. Turesi kuo kisenes prikrauti - OK, gali mokytis. O jei ne ? Kas tada ?
Man asmeniskai nepatinka, kad Lietuvoje mokslai yra tokie ... 'zudantys'. Why? O gi todel, kad reikia mokinti su gyvenimu susijusiais pavyzdziais, o ne 'aukstaja' matematika 'kalti' ir tom formulem kankinti. NESAMONES !!!
Kai kuriem pasiseka, kad turi pakankamai 'itakingu' draugu, o man pasiseke, kad as daugiau negyvenu Lietuvoje, tad lietuvisko auXtojo man nereikia ir nemanau, kad reikes !!!
Nesutinku, kad neverta kankintis ir panasiai. Per kancias i zvaigzdes. Ir jeigu turi noro, uzsispyrimo, pasiryzimo, gali pasiekti gyvenime, bet ka. Jeigu tau patinka gyventi taip kaip gyveni, tau visko pakanka ir tu esi laimingas tai VALIO, linkiu, kad ir toliau tau sektusi, ir, kad nieko netruktu.
Bet vis delto yra labai daug zmoniu, kurie pasiryze aukoti, bet ka, kad pasiektu „maximuma“ . Tokie zmones daris viska kas imanoma, ir jiems tikrai pavyks. Jiems nusutrukdis niekas, jie ras iseiti, bet kokioje situacijoje, ir tai labai sveikintina. Ir as nenoriu pasakyti, kad butina stoti i aukstasias, butina ziauriai daug mokytis ir pan. Juk nevisiems to reikia.
O del galimybiu, juk galima studijuoti uzsienyje ( nors priestarauju savo anksciau sakytiems zodziais, bet savo nuomone truputi pakeiciau). Pavyzdziui, kad anglijoje yra labai daug geru universitetu, ir salygos yra tikrai geros, kainos normalios, Del uzmokescio mokiniams yra skiriamos specialios paskolos, uz kurias dirbdamas atsiskaitai. Mokymo lygis yara labai aukstas. Todel pasirinkimu yra tikrai daug gali studijuoti lietuvoje, uzsienyje, gali „prasimusti“ ir be aukstojo. Na cia yra kiekvieno zmogaus pasirinkimas.
As zinau kaip elgsiuos, ir kas man yra svarbu gyvenime.
Del mokymosi uzsienyje visiskai pritariu, bet Lietuvoje ... nenoreciau. Nepeikiu LT auXtuju (labai ), bet uzsienyje jau tikrai nereikia ideti kam i kisene, kad nors su minimu praslystum, neuzsisestu ir/arba t.t.
O 'prasimusti' galima ir be auXtojo, o 'tik' su asmeniniais 'pliusais' , pvz.: logiskas mastymas, uzsienio kalbos mokejimas, noras kuo greiciau pasiekti uzsibresta tiXla ir t.t. :) !!!
Dirbti yra gerai, o jeigu dar ir nors kiek moXlu suderini su darbu tai tada puiku ! Vis tiek tam tikro 'popieriu' kiekio ( su kokybe ) reikia. Tada ir pasitikejimo savimi yra daugiau.
Nesenai suzinojau dar viena dalyka apie Londono uzniversiteta, jie duoda paskola mokslams, ir ja grazini tik tada kai pradedi uzdirbti ne maziau nei jie nustato. Manau tai tikrai labai gera iseitis. Turiu tokia drauge kuri dabar yra 11 klaseje, ir ji nori stoti i Londono universiteta ( nepamenu jo pavadinimo) ir labai juo domisi, todel siek tiek apsviete ir mane. Ji pasiryzus stoti i butent ta universiteta. Ir jos tevai tikrai nera labai turtingi. Bet zinoma i ji istoti nera labai lengva, nes norinciu yra tikrai daug.
Jei tikrai labai nori ko nors pasiekti - turi labai stengtis. Ir, jei sekasi, zingsnis po zingsnio pasieksi :) !!!
As taip pat mieliau stociau mokytis Londone nei Lietuvoj ...
In the text you can use Wiki or HTML tags.